L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell engegarà la setmana que ve una nova edició del cicle Parlem d’Història. Aquest tindrà lloc durant tot el mes de maig i que engloba 7 propostes gratuïtes: 4 xerrades, 2 activitats infantils i familiars i 1 visita guiada. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 2 de maig, amb la xerrada ‘De la Seu al Túria: les Festes Calassàncies de 1911’, a càrrec de Pau Chica. La següent activitat es realitzarà el dimecres 9 de maig amb la conferència ‘Infants abandonats, un bisbe i dos reis. La Seu d’Urgell vers el 1800’, que impartirà Carmen Xam-mar. El dimecres 16 de maig, mentrestant, tindrà lloc una xerrada a càrrec de Climent Miró que durà per títol ‘Clergues i jornalers. Vida quotidiana al carrer dels Canonges durant el segle XIX’. Finalment, el dimecres 23 de maig es realitzarà la darrera xerrada del cicle, a càrrec de Carles Gascón sota el títol ‘Entre francs i visigots. Els orígens del bisbat d’Urgell’. Totes les conferències començaran a les 8 del vespre. D’altra banda, el dimecres 30 de maig es farà la visita guiada titulada ‘El carrer dels Canonges al segle XIX: vida quotidiana i familiar’, que anirà a càrrec per membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell
A més, enguany també hi haurà dues activitats familiars: ‘La Seu dels nens al segle XIX’; i ‘La Seu medieval amb mirada de nen’. Totes dues propostes estaran conduïdes per la guia local, Pilar Aláez.

El Pirineu avui