Grandvalira ha pujat una posició en el rànquing mundial d'estacions d'esquí en nombre d'esquiadors que elabora anualment el consultor independent suís Laurent Vanat. Segons l'informe del 2018, el domini de la vall d'Orient ha passat de la 15a a la 14a posició.
Es tracta de l'única estació de la península Ibèrica que apareix al rànquing dels cinquanta dominis amb més esquiadors, i que torna a encapçalar la francesa La Plagne, l'austrícaca SkiWelt Wilder i la també francesa Les Arcs. Des del 2014, Grandvalira ha pujat fins a sis posicions de la llista, tot i que anteriorment havia ocupat la 16a plaça. Aquest darrer any, a més, ha superat Chamonix, Courchevel i Soelden, i es troba just per sota de la nord-americana Vail.
Andorra és el 19è país amb més esquiadors, només dues posicions per sota d'Espanya, i situat entre Finlàndia i Austràlia. A més, el Principat continua sent el país amb més percentatge d'esquiadors estrangers, tot i que ocupa la setena posició amb una proporció més alta de ciutadans que practiquen aquest esport.

El Pirineu avui