Les obres d’ampliació i reforma a l’Hospital de la Seu d’Urgell començaran aquest estiu, després que el darrer ple de la Diputació de Lleida hagi aprovat l’acord amb la Fundació del Sant Hospital per tal de tirar-les endavant. Els treballs tindran un cost de 3,9 milions d’euros, dels quals 3 milions els aportarà justament la Diputació, i la resta la Fundació, amb el recolzament de les autoritats sanitàries. L'objectiu de l'ampliació, que es farà en dues fases, és solucionar la falta de llits de residència que hi ha actualment a la Seu i a l’Alt Urgell.

Està previst que les obres durin 17 mesos i es faran en dues parts de 8 mesos cadascuna, amb un mes pel mig, necessari per fer el trasllat. Així doncs, de cara al 2020 ja estarà tot a punt. Mentrestant, l’afectació al servei serà mínima.

En total, la reforma afectarà 2.8000 metres i es realitzarà a la segona i tercera planta de l’hospital i a la segona del Centre Cívic, que ha estat cedida per l’ajuntament de la Seu.

Parlen al vídeo: FRANCESC GUERRA, GERENT HOSPITAL LA SEU

El Pirineu avui