La Policia Local de Puigcerdà s'ha sumat a la iniciativa solidaria que des de fa uns mesos porten a terme diversos cosos policials de Catalunya per lluitar contra el càncer infantil. Es tracta de la campanya #pelsvalents, que consisteix en la venda d'aquests escuts brodats i adhesius, semblats als que porten els agents de policia local de cada població. Cada escut té un preu de 4 euros, que s'entregaran íntegrament a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per ajudar a la creació del SJD Pediatric Cancer Center, un nou centre hospitalari destinat a la investigació i tractament del càncer infantil.

La iniciativa va força bé, ja que de les 500 unitats que van arribar a les dependències policials de Puigcerdà, ja se n'han venut unes 300.

La policia de Caldes de Malavella i la de Sant Celoni van ser les impulsores d'aquesta campanya, i poc a poc, s'hi han anat sumant altres cossos policials d'arreu de Catalunya fins a superar la quarantena.

Tot i que aquests escuts són per a tots els públics, els més engrescats a tenir-ne un o, inclús, a col·leccionar-ne de diferents municipis són els més petits, molts dels quals els llueixen a les motxilles de l'escola o a la jaqueta.

Des des cos policial de Puigcerdà animen a tothom a participar a la campanya.

El que va començar sent una iniciativa local ha acabat rebent un gran allau de solidaritat. De moment ja s'han recollit més de 80.000 euros. L'objectiu final de tot plegat és aconseguir els 30 milions d'euros que es necessiten per a la creació d'aquest centre oncològic infantil que serà el més gran d'Europa.

Parlen al vídeo: CARMEN CÓRDOBA, CAP POLICIA LOCAL PUIGCERDÀ

El Pirineu avui