La Guàrdia Civil ha detingut catorze persones, entre les quals diversos membres dels Casuals, la facció més radical del grup de seguidors ultres del FC Barcelona Boixos Nois, acusats d'introduir més de deu tones de cocaïna els últims anys a Europa a través del port de Barcelona.

Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, entre els diferents escorcolls que s'han fet en diverses poblacions catalanes, hi ha el que s'ha portat a terme a Prats i Sansor. Les detencions, però, s'han produït totes a la província de Barcelona.
En l’operació s’han intervingut en total 470mil euros en efectiu, 30 vehicles de gamma alta i s'han bloquejat propietats immobiliàries per valor de més de 25 milions d'euros, entre les quals, un hotel a Pineda de Mar.
L'organització s'encarregava d'assegurar que les remeses de cocaïna procedents de sud-amèrica sortissin del port de Barcelona per poder ser entregades a altres grups delictius, propietaris de la droga, per a la qual cosa disposaven del control directe d'estibadors, personal de seguretat i altres treballadors del port. Una vegada treta la cocaïna de les instil·lacions portuàries, la droga era transportada principalment per carretera en camions de mercaderies voluminoses per fer-ne més segur el trasllat, segons la Guàrdia Civil.

>

El Pirineu avui