La delegació pirinenca del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya difondrà i posarà en valor l’obra d’un dels arquitectes contemporanis més destacats de l’Alt Urgell, Lluís Vidal Arderiu. Ho farà a través de la ruta guiada Arquietctour, una iniciativa que a la ciutat de Lleida ja s’ha fet altres cops però que a l’Alt Pirineu es farà per primera vegada. Així doncs, el dissabte 5 de maig al matí es farà una visita guiada per les obres més destacades de Vidal a la Seu d’Urgell i a la tarda es farà el mateix al poble nou del Pont de Bar, obra del mateix arquitecte. Les visites seran gratuïtes o obertes a tothom, ja que justament l’objectiu és divulgar aquest patrimoni entre la població.

En relació al fet de triar la figura de Lluís Vidal Arderiu per aquest primer Piritour, Lobo ho ha justificat per la importància de la seva obra.

Entre les actuacions més destacades de Vidal a la Seu hi ha la urbanització del Camí Ral de Cerdanya o del sector nord del centre històric, el museu diocesà d’Urgell, la biblioteca de Sant Agustí, el Centre Cívic o diversos treballs a la catedral.

Parlen al vídeo: RICARD LOBO, DELEGAT COAC AL PIRINEU

El Pirineu avui