El Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest dijous una jornada oberta dedicada al maltractament a la gent gran, organitzada des de l'INS Pere Borrell i que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'Hospital de Cerdanya, Serveis Socials i de diversos professionals de l'àmbit sociosanitari. La trobada ha tingut diversos objectius: d'una banda fer visible el maltractament a aquest col·lectiu que, segons els experts, va en augment; i per l'altra donar eines als professionals i als estudiants per saber detectar els casos, com actuar i, sobretot, com prevenir que n'hi hagi de nous.

Durant tot el dia, els professionals han ofert tres taules rodones dedicades a la detecció, previsió i seguiment d'un cas de maltractament i a la intervenció legal i judicial que es fa en aquestes situacions. També s'ha presentat un estudi sobre la percepció que té la població sobre aquest tema.

La jornada ha aplegat una vuitantena de persones, moltes dels quals alumnes del cicle formatiu de Cures auxiliars d’infermeria i atenció a persones en situació de dependència que ofereix l'INS Pere Borrell. Des del centre educatiu veuen important posar en contacte els estudiants amb els professionals de cares a facilitar la seva incorporació al món laboral.

És la segona vegada que l'INS Pere Borrell organitza una jornada d'aquestes característiques després que l'any n'impulsés una sobre l'atenció integral. La intenció és que aquest tipus de jornades tinguin continuïtat en un futur.

Parlen al vídeo: ANNA MARTÍ, COORDINADORA JORNADA INS PERE BORRELL

El Pirineu avui