L'ajuntament de Bellver de Cerdanya ha fet instal·lar un sistema de videovigilància al nucli urbà per evitar les bretolades que sovint pateixen els equipaments i espais públics. En total s'han col·locat 21 càmeres que ja funcionen i que controlaran els Mossos d'Esquadra tan bon punt l'equip de govern hagi signat el conveni que ja ha acordat amb el cos policial. D'aquesta manera, els Mossos podran actuar ràpidament davant d'un possible acte vandàlic.

El consistori ha pres aquesta mesura cansat de trobar-se amb mobiliari urbà malmès, pintades i altres bretolades que suposen un cost addicional per a les arques municipals i davant la impossibilitat de tenir policia local.

A banda dels espais públics i dels equipaments municipals, també s'han instal·lat càmeres als accessos a Bellver. Des de l'ajuntament han explicat que, a més, el sistema cobreix una gran part dels edificis particulars de la població i que, per tant, també queden vigilats.
L'actuació ha inclòs la col·locació de cartells de trànsit en diferents punts que avisen els veïns de la presència d'aquestes càmeres.
Tot plegat ha suposat una inversió de 30.000 euros, finançats pel propi consistori.
Per la seva banda, Llívia també ha instal·lat recentment un sistema de càmeres de seguretat. L'equip de govern presentarà el projecte als veïns el proper dijous 3 de maig a la sala de plens de l'ajuntament.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA

El Pirineu avui