Les escoles cerdanes han organitzat activitats al llarg del dia per celebrar la diada de Sant Jordi. Moltes, a més, han preparat un programa especial que allargaran durant tota la setmana i on la cultura i les tradicions catalanes hi tenen un paper destacat.

A Ger, les mares i pares dels alumnes de l'escola Santa Coloma han representat, aquest dilluns, la llegenda de Sant Jordi a l'aparcament del centre educatiu. Els nens i nenes més grans han explicat la història, mentre apareixia un drac, una princesa, un cavaller i un cavall.

Aquesta ha estat la primera activitat que l'escola ha preparat per aquesta setmana amb motiu de Sant Jordi. Dimarts els alumnes participaran a l'entrega de premis dels Jocs Florals, dimecres els nens i nenes més grans faran un espectacle d'ombres xineses, dijous hi haurà un taller de construcció d'un drac i divendres manualitats. Des del centre educatiu veuen important mantenir les tradicions i aprofitar la diada per treballar diferents valors.

Després de la representació, la resta de l'alumnat ha cantat cançons dedicades a Sant Jordi i al drac.

Parlen al vídeo: MANUELA SÀNCHEZ, DIRECTORA ESCOLA SANTA COLOMA GER

El Pirineu avui