Cerdanya s'ha omplert de llibres i roses aquest dilluns de Sant Jordi. A Puigcerdà, el passeig 10 d'Abril i la plaça Santa Maria han aplegat la major part de les parades i al llarg de tot el dia molts veïns s'hi han apropat per veure i remenar tot tipus de llibres: novel·les, contes infantils o de cuina.

Com sempre, els llibres locals han tornat a ser els protagonistes de la diada. L'Associació Llibre del Pirineu ha donat a conèixer les publicacions del territori, ja siguin les guies de muntanya, les narracions curtes o els estudis. Alguns dels títols locals que han tingut més èxit aquest Sant Jordi han estat 'Retrat de mare' de Núria Voltà o ‘1672 dites populars del parlar de Cerdanya’, de Manel Figuera i Salvador Vigo.

La Biblioteca Comtat de Cerdanya ha celebrat Sant Jordi amb una proposta curiosa que va engegar fa uns anys i que, veient la bona acollida que ha tingut, ha repetit enguany. Es tracta de la venda de llibres a metres. Un metre de llibres costa 2 euros. Són publicacions fora de catàleg, ja sigui perquè són repetits o perquè han quedat desfasats. A més, ha donat a conèixer les novetats editorials.
La diada també ha comptat amb la participació de moltes entitats i associacions de la comarca, com ara L'Àliga, Progat, Càritas o l’Associació Contra el Rabdomiosarcoma. Totes elles han venut llibres, roses i molts objectes fets a mà, com aquestes flors.

Parlen al vídeo: ALFONS BROSEL, ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU

El Pirineu avui