El Palau d'Esports i Congressos d'Alp s'ha omplert de gom a gom aquest Sant Jordi al vespre per conèixer els guanyadors de la 35a edició dels Jocs Florals de Cerdanya. Un per un, s'han donat a conèixer els tres premis de les categories infantils i la d'adults, tant en prosa com en poesia. L'edició del 2018 ha repetit les prop de 500 obres de l'any passat, una xifra que demostra la consolidació d'aquest certamen literari.

La principal novetat d'enguany ha estat la participació de 25 alumnes d'escoles de l'Alta Cerdanya, que han rebut una menció especial. Des de l'ajuntament d'Alp s'han mostrat satisfets de l'interès que els Jocs Florals desperten any rere any i d'haver comptat amb obres de l'altra banda de la frontera.

L'organització ha mantingut enguany la categoria d'Educació Especial, on s'hi han presentat 16 obres escrites per usuaris de la Fundació Adis i alumnes de l'Institut Pere Borrell.

El guanyador de prosa en la màxima categoria ha estat Eduard Ibàñez, segon resident a La Molina, amb l’obra ‘Neu a la biblioteca’. En la màxima categoria de poesia la guanyadora ha estat Montserrat Adam, de Bellver de Cerdanya, amb l'obra 'Un dia qualsevol'.

Durant l’acte s’han llegit les poesies guanyadores de cada categoria. També hi ha hagut actuacions musicals i de ball i un sentit homenatge a Josep Maria Tegnier, col·laborador habitual del certament, que va morir a finals d'any.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui