El judici per la primera causa del cas BPA es reprendrà el 17 de setembre. Així ho ha comunicat a les parts el Tribunal de Corts, que preveu que el judici finalitzarà el 20 de desembre. Corts dona així temps al Constitucional per resoldre el recurs presentat pels processats contra la presència del Govern a la causa.
El Tribunal de Corts ha comunicat a les parts el calendari previst per a la represa del judici per la primera causa de BPA. La data que ha comunitat el president de la sala, Josep Maria Pijuan, per tornar a començar les vistes és el 17 de setembre i la prevista per finalitzar-les és el 20 de desembre. Així doncs són quatre mesos de judici, un mes més de la duració fixada en la primera part. El calendari del Tribunal de Corts estableix que les sessions es faran quatre dies a la setmana, excepte un parell de setmanes quan només se'n faran dues.

El Tribunal de Corts dona així temps al Constitucional per resoldre el recurs d'empara presentat pels processats contra la decisió de mantenir com a acusació particular en el judici el Govern, els accionistes majoritaris i els preferentistes. Aquesta va ser una de les nombroses qüestions prèvies presentades els primers dies del judici al gener. El recurs va ser presentat a principi de mes. Encara no s'ha comunicat si ha estat admès a tràmit.

El Pirineu avui