Un centenar de persones han participat aquest dissabte en el Fòrum de la Ciutadania, en el marc del Projecte Impulsa 2026, que ha de definir el futur de l’Alt Urgell i la Seu. L’acte ha iniciat amb una ponència inicial a càrrec de dos experts, que han assenyalat la importància de fer participar la ciutadania a l’hora de dissenyar el futur del territori, i a la vegada han recomanat tenir una alçada de mires àmplia.

En l’àmbit polític, els màxims representants comarcal i municipal han posat en valor la mirada oferta per aquests experts i han celebrat la resposta de la ciutadania en aquest Fòrum.

Després de la taula rodona inicial les més de 100 persones participants s’han organitzat en quatre grups de treball, coincidents amb les grans línies que han sorgit de la diagnosi: empresa i noves oportunitats de negoci; planificació urbanística infraestructures i serveis al territori; destinació turística atractiva i diferenciada; i programes que fomentin l’ocupació, l’atracció i la retenció de talent.
La jornada ha finalitzat amb la celebració d’una nova sessió plenària on s’han recopilat les 130 idees presentades, que es presentaran properament en forma de conclusions.

Parlen al vídeo: XAVIER MARCET, ESPECIALISTA ESTRATÈGIA TERRITORIAL - RICARD FONT, SECRETARI TERRITORI I MOBILITAT - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui