Bellver de Cerdanya s’incorpora, aquest any, a la llista de poblacions que cada estiu acullen
algun dels concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Una edició que
continua creixent, amb 37 municipis implicats. Pel que fa a Cerdanya, tornaran a ser sis els municipis integrants ja que enguany no hi participarà Urús. Sí ho faran, però, Puigcerdà, Alp, Fontanals, Llívia i la Guingueta d'Ix.

Des de l’organització del FeMAP han destacat no només la varietat paisatgística de Bellver com atractiu, sinó també la seva història, amb anècdotes inesperades com el fet de que el poeta Gustavo Adolfo Bécquer va residir al municipi inspirant-se allà per escriure la llegenda de “La Creu del diable”. A nivell arquitectònic el FeMAP destaca l’església romànica de Santa Maria de Talló, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

El FeMAP encararà la seva 8a edició com un dels referents de la música antiga a nivell europeu, i una aposta que combina l’art, el turisme, l’educació i la integració social. El festival, que es celebrarà a l’estiu, comptarà amb 52 concerts, repartits per l’Alta i Baixa Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Roselló i Andorra.

El Pirineu avui