Les llibreries es preparen aquests dies per a la gran festa del sector, la diada de Sant Jordi, que tindrà lloc aquest dilluns. Ja fa uns anys que l’Alt Pirineu i Aran gaudeix d’una producció literària molt destacable que, com de costum, assoleix el seu pic al voltant de Sant Jordi. Enguany, les novetats literàries pirinenques són força variades, tal com constaten des de l’editorial que més publica en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran, l’alturgellenca Edicions Salòria.

Per la seva banda, un dels autors pirinencs amb més projecció nacional, Albert Villaró, arriba a aquest Sant Jordi amb una novetat sota el braç, El Sindicat de l’Oblit. El llibre, que aquests darrers dies s’ha presentat en diverses localitats, entre elles la Seu, és la continuació de la ucronia d’Els Ambaixadors, ambientada en una imaginària Catalunya independent des dels fets d’octubre.
El Sindicat de l’Oblit té tots els números de ser el llibre d’autor pirinenc més venut aquest Sant Jordi i, de moment, Villaró assegura que la crítica que ha rebut és bona.

Malgrat que tot apunta a que El Sindicat de l’Oblit posa el punt i final a aquesta ucronia, Villaró no descarta recuperar més endavant les peripècies de Mossèn Farràs. De moment, però, el personatge villaronià que té més números de ser protagonista el proper Sant Jordi és el policia andorrà Andreu Boix.

Parlen al vídeo: MARCEL·LÍ PASCUAL, DIRECTOR EDICIONS SALÒRIA - ALBERT VILLARÓ, ESCRIPTOR

El Pirineu avui