Amb l'objectiu de fixar població al municipi, l'ajuntament de Fontanals de Cerdanya vol crear habitatges de lloguer social adreçats a persones amb dificultats per accedir a un pis o una casa de lloguer a Cerdanya, on recordem el preu de l'habitatge és dels més alts de Catalunya. El primer ha estat al nucli del Vilar d'Urtx, on abans hi havia l'antiga casa del mestre, a tocar de la nova Sala de Lectura i de l'edifici consistorial. Es tracta d'un habitatge d'uns 90 metres quadrats, tres habitacions dobles, bany, cuina i menjador. L'equip de govern s'ha encarregat de reformar-lo completament i, mitjançant concurs públic, s'adjudicarà a una família. Tindran més puntuació les persones amb fills i del municipi.

A banda d'aquest primer habitatge social, l'ajuntament té en ment adequar-ne d'altres, en aquest cas a Queixans.

El cost total de l'adequació d'aquest primer habitatge social ha estat de 48.000 euros. Des del consistori calculen que la resolució del concurs es farà a la tardor.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA

El Pirineu avui