Aquest dimecres han començat els treballs per tal de garantir l’accés a Sant Esteve de la Sarga, després que el brutal despreniment de dilluns tallés la carretera a Castell de Mur i atrapés mortalment a dues persones. Les màquines treballen ara a la pista forestal de 6 quilòmetres que va de Cellers a Moror per tal de facilitar en els propers dies l’accés als veïns del municipi de Sant Esteve de la Sarga mentre no es repara la carretera. Com a conseqüència del tall, els veïns que volen anar a Tremp han de fer una volta d’una hora i quart per la carretera del pont de Montanyana. Des de la Diputació de Lleida, mentrestant, han ordenat que es procedeixi de manera immediata a sanejar el tram de carretera sepultada, i han declarat aquestes treballs com a obra d’emergència. També han assenyalat que la situació de la via titularitat de la Diputació era correcta en els dies previs al despreniment i trencadissa del cingle, i que estava en un bon estat de conservació. Ara, afegeixen que caldrà esperar a l’emissió dels corresponents informes tècnics per poder determinar amb exactitud les causes del trencament i allau d’aquest single vertical.
En aquest sentit, i segons publica aquest dijous el diari Segre, els ajuntaments i Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça i els dos Pallars volen renunciar als seus 800 quilòmetres de carreters locals, i que se’n facin càrrec organismes superiors que tinguin més mitjans per conservar-les.

El Pirineu avui