Des de fa mesos, l'ajuntament de Guils de Cerdanya pretén posar ordre a la mobilitat viària dins dels nuclis del seu terme municipal. En aquest sentit s'han senyalitzat els carrers, equipaments i guals de pàrquings privats i s'han creat noves zones d'aparcament. Malgrat tot, molts vehicles no respecten la senyalització i estacionen en zones on està regulat o prohibit. És per això que l'ajuntament ha signat un conveni amb el Servei Català de Trànsit que permetrà l'acció dels Mossos d'Esquadra en cas necessari.

Amb aquesta acció, el consistori també busca més efectivitat els dies de nevada quan la màquina vol treure la neu i no ho pot fer com a conseqüència dels cotxes mal aparcats.

En el proper butlletí informatiu que l'ajuntament distribueix entre els veïns, se'ls informarà de la signatura d'aquest conveni.

Pel que fa a les zones d'aparcament, a banda dues del nucli antic, se n'habilitarà una de nova a la zona Puigcerdà Residencial. En aquests moments, l’ajuntament està redactant unes noves ordenances que recullen aquests aspectes i que s’aprovaran en breu en el ple municipal.

Parlen al vídeo: VALENTÍ TUSET, ALCALDE DE GUILS DE CERDANYA

El Pirineu avui