BTC ha organitzat la jornada ´Aplicacions de la tecnologia Blockchain a Andorra, avui´, a la qual ha assistit més d´un centenar de persones. Considera que el Principat podria aprofitar aquesta nova forma d´intercanviar actius digitals que és més segura, transparent i ràpida i posar-se a l´altura de països punters com Estònia.

"Es calcula que al 2020 hi haurà 21.000 milions d´aparells connectats a internet. Tots parlant entre si i creant un volum de dades mai vist a la història. Si necessitem elements centrals que donin veracitat a totes aquestes dades el volum i la ineficiència que tindríem seria absoluta. La Blockchain ve a donar una solució a aquesta disrupció tecnològica que estem tenint"
Promet canvis molt importants en el sector financer i en altres àmbits.

"Fins i tot en el dia nostre podrem anar al supermercat i tenir la certesa que el que estem prenent i comprant és allò que ens diuen. Podrem fer una foto amb una QR i ens dirà, per exemple, quan va néixer la vedella, quins aliments li hem donat a la carn, quins antibiòtics ha pres, quan va morir i fins i tot a quina temperatura es va transportar aquella vedella"
Hi ha projectes en aquest àmbit de tot tipus, per desenvolupar la moneda virtual Bitcoin o per optimitzar processos en el sector sanitari.

Parlen al vídeo: RICARD GUTIÉRREZ, Fundador BTC Assessors

El Pirineu avui