L'INS Pere Borrell de Puigcerdà ha incorporat, aquest curs, un nou programa per millorar la convivència entre l'alumnat. Es tracta del Programa de Tutoria entre Iguals (TEI) on cada estudiant de 3r ESO, i algun de 4t, és tutor emocional d'un estudiant de 1r ESO. Això vol dir que, periòdicament, els alumnes fan activitats conjuntes per fomentar la relació entre iguals i perquè uns i altres s'ajudin o resolguin dutes. L'objectiu final del programa és evitar la violència a les aules.

En aquesta ocasió, les parelles d'alumnes han hagut d'unir esforços per crear diferents poemes d'origen japonès.

Fa més de 15 anys que existeix el programa TEI però és el primer any que s'implementa a l'INS Pere Borrell. Tot i que és un centre amb pocs casos de violència, els seus responsables veuen important mantenir-lo i, de fet, ha estat ben rebut pels mateixos estudiants.

La idea és que, per tancar el cercle, els alumnes de 1r que ara han estat tutoritzats, quan siguin a 3r siguin ells els tutors d'un estudiant més petit.

El professorat no avalua individualment cada alumne però sí que a final de trimestre es fa una valoració global per veure com ha funcionat el programa de cares a millorar-lo en properes edicions. A pocs mesos de finalitzar el seu primer de funcionament, des del centre educatiu li auguren un bon futur.

Parlen al vídeo: MONTSE CARNÉ, COORDINADORA TEI - CLÀUDIA GÓMEZ - PAU FERNÁNDEZ

El Pirineu avui