L'ajuntament de Fontanals de Cerdanya prepara la segona Caminada del Romànic, després de la bona collida que va tenir l'any passat la primera edició. Enguany tindrà lloc el proper 19 de maig. L'objectiu d'aquesta activitat popular és donar a conèixer el patrimoni cultural i històric amb una passejada de 14 quilòmetres que enllaçarà les cinc esglésies romàniques: la de Sant Esteve de Les Pereres, la de Sant Cosme i Sant Damià de Queixans, St Martí d’Urtx, Santa Eulàlia d’Estoll i Sant Miquel de Soriguerola.

Com en la primera edició, la sortida serà a les 9 del matí a l'aparcament del restaurant El Badiu. El recorregut es farà per camins i corriols asfaltats o de terra per evitar carreteres principals i els participants aniran acompanyats en tot moment de dos guies
Per completar tot el circuit es necessiten entre 3 i 4 hores, tot i que, per aquells participants que prefereixin caminar menys, podran utilitzar les dreceres senyalitzades en el plànol.
Els interessats s’han de posar en contacte amb l’ajuntament de Fontanals abans dels 17 de maig i hauran de pagar 5 euros per participar a la caminada o 17 euros si també assistiran al dinal que tindrà lloc al finalitzar l'activitat. Entre els inscrits, es sortejaran entrades al Museu Nacional d’Art de Catalunya i al museu del Barça.
Des de l’ajuntament de Fontanals esperen que la caminada sigui un èxit i que aquesta ruta del romànic es converteixi en una de les rutes de senderisme més populars de la comarca.

El Pirineu avui