Das tindrà ben aviat una nova plaça just davant la casa del comú, on hi ha les dependències municipals. L'ajuntament ja ha redactat el projecte que contempla l'adequació d'aquesta zona, que fa més de 2000 metres quadrats, per convertir-la en un espai de lleure i de trobada per als veïns i visitants. De fet ja fa anys que s'havia d'haver construït una plaça en aquesta punt.

La plaça es dirà Plaça Cerdanya i tindrà diversos bancs, una font, zones enjardinades i arbres, a més d'un parc de salut.

Les obres s'adjudicaran en les properes setmanes de manera que els treballs es puguin començar al juny i finalitzar a l'estiu. El cost de l'actuació serà d'uns 140.000 euros que de moment finançarà l'ajuntament però que l'equip de govern espera rebre algun tipus de subvenció per part de la Generalitat.

A banda de la plaça, el consistori també preveu crear una nova zona d'aparcament en aquest punt, a onze metres de la carretera C-162, que tindrà capacitat per a una setantena de vehicles. D'aquesta manera es vol solucionar el problema d'aparcament que té la població, sobretot durant els caps de setmana i períodes festius.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS

El Pirineu avui