Els Bombers de la Generalitat han pogut recuperar els cossos sense vida de les dues persones atrapades a l’esllavissada de Castell de Mur, al Pallars Jussà. Les tasques d’excarceració han començat al migdia, quan els geòlegs han determinat que es podia treballar a la zona amb certa seguretat. Els serveis d’emergències ja tenien localitzat el vehicle sepultat i al voltant de les cinc de la tarda hi han pogut accedir i treure’n els cossos sense vida dels dos passatgers. Es tracta d’una parella d’uns 70 anys, que justament són els pares de l’alcalde del municipi proper de Sant Esteve de la Sarga. L’esllavissada va tenir lloc aquest passat dilluns a la tarda, però la gran quantitat de terra i roques que va baixar i el fet que el terreny estigués molt inestable i es patís per nous despreniments, havien fet gairebé impossibles les tasques de recerca. Els equips d’emergències segueixen demanant a la població que no s’apropi a la zona, ja que aquesta encara es troba força inestable degut a les intenses pluges dels darrers dies, i hi podria haver nous despreniments. De fet, aquest mateix dimarts n’hi ha hagut un altre a la mateixa comarca, en aquest cas a Abella de la Conca, on ha caigut a la calçada una roca de grans dimensions que, per sort, no ha afectat a cap vehicle.
Com a conseqüència del tràgic succés a Castell de Mur s’han suspès els actes previstos per aquest dimarts a la tarda per celebrar que la Unesco ha reconegut el Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

El Pirineu avui