El Festival de Música Antiga dels Pirineus (el FeMAP) tornarà a apostar enguany pel projecte FeMAP Social. Serà la tercera edició d’aquest programa que es desenvolupa en el sí del festival, i que té per objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat per poder assistir als concerts que es realitzen durant els mesos d’estiu. La iniciativa s'organitza conjuntament amb el Conservatori de Música dels Pirineus, i desenvolupa el Concurs FeMAP Social. Aquest està obert a tots els alumnes del Conservatori i de les escoles de musica de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell. Al concurs hi poden participar tots els alumnes de les especialitats de violí, viola i violoncel que cursin el grau professional al Conservatori o nivells equivalents a les escoles municipals de música. D'entre tots, un jurat format pel professorat escollirà quatre alumnes per formar el quartet de corda que encapçalarà el projecte del FeMAP Social. Els alumnes passaran, durant una setmana, per diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran, on els aproparan la música de manera ininterrompuda mitjançant tallers i concerts a domicili del dissabte 30 de juny al divendres 6 de juliol.
Els centres implicats estan situats en divereses poblacions del Pirineu, justament l’àrea on es desenvolupen durant l’estiu els concerts d’aquest festival.

El Pirineu avui