Un grup de coristes amateurs de Catalunya, França i Andorra s'han unit per crear el Cor Transfronterer de Cerdanya, una entitat nascuda l'any 2011 arrel d'una col·laboració entre dues corals: Carol en Musique d'Ur i La Capella de Sta. Maria, les quals van unir esforços per retre homenatge a Bernard Canredon.

El cor treballa en la producció d'obres musicals de grans compositors. Aquests darrers mesos estan treballant a l'escola Alfons I de Puigcerdà, on tenen lloc els assajos del proper projecte: 'La Missa a Buenos Aires' Missa Tango de Martín Palmeri, que interpretaran a finals d'any a aquests tres països. Es tracta d'obra de 45 minuts per Mezzo-soprano, cor mixt, Bandoneó, Piano i Orquestra de corda i que interpretaran conjuntament amb el Cor Colcanto de la badia d’Arcachon i el Cor Mélodia de París, amb un total de més de 100 cantaires.

Aquest és el quart projecte del CTC, després del GLÒRIA de Vivaldi i dels Rèquiems de Mozart i el de Fauré.
Format per uns 70 cantaires vinguts de Puigcerdà, Ur, Barcelona, Tolosa i Andorra, habitualment canten en corals locals més petites. El cor intenta fer-se conèixer per consolidar-se i seguir proposant projectes en aquest territori. A més, és una agrupació oberta, ja que no descarta incorporar nous membres en un futur. Al capdavant del cor hi ha Nicolas Licciardi, Carme Baulenas i Òscar Sànchez.

El proper concert, doncs, serà el 30 de juny a Arès, a França, i serà dirigida per Corinne Aubert. Després, portaran l'obra a Puigcerdà, a França i Andorra, tot i que encara s'han de donar a conèixer les dates.

El Pirineu avui