La Guàrdia Civil ha decomissat tabac de contraban d’Andorra per valor de 7.643 euros en dos controls diferents realitzats aquest passat diumenge a l'Alt Urgell. Tal com ha donat a conèixer el cos aquest dimarts, la a primera intervenció va tenir lloc a tres quarts de 6 de la tarda a la rotonda de sortida de la Seu d’Urgell en direcció a la carretera N-145 cap a Andorra. Així, membres de la Secció Fiscal de la Seu van observar un vehicle que els va semblar sospitós i van ordenar al conductor, un home de 51 anys i veí de la Seu, que s'aturés. Quan van inspeccionar el maleter hi van trobar 1.000 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorats en 4.850 euros. La segona actuació es va produir al voltant de les 10 de la nit, a la C-14, al terme municipal d'Oliana. Allà es va aturar un altre turisme amb matrícula espanyola que va realitzar diverses maniobres estranyes en veure als agents. En aquest cas, el conductor era un home de 53 anys i de nacionalitat romanesa, veí de Castelló de la Plana. En inspeccionar el maleter s'hi va trobar una caixa on hi havia 550 paquets de tabac de diverses marques, juntament amb diverses bosses amb 1.692 grams de picada de tabac, amb un valor total de 2.793 euros.

El Pirineu avui