Després que alguns mitjans es fessin ressò del comunicat que ha fet un grup de veïns de Cerdanya per advertir que la nova versió del projecte d'ampliació de l'aeròdrom que prepara la Generalitat contempla l'ampliació de la pista, l'augment de les operacions aeronàutiques i la construcció de nous hangars, els alcaldes cerdans han sortit a desmentir aquestes afirmacions i han lamentat el rebombori que han tornat a ocasionar sense que encara s'hagi aprovat el nou pla director urbanístic. Recordem aquest va quedar aturat l'estiu de 2016, degut a l'oposició veïnal i a petició del Síndic de Greuges, i que totes les parts van decidir que no es tiraria endavant sense el consens dels ajuntaments, del Consell Comarcal, de la Generalitat i dels veïns.

Des de l'ajuntament de Fontanals de Cerdanya asseguren que el comunicat es basa justament en el primer esborrany del pla i que, des de fa dos anys, s'està treballant en el nou pla director que no contempla cap ampliació de la pista i només preveu la construcció de dos o tres nous hangars.

En el comunicat que han fet public els veïns també asseguren que es crearà un centre d'alt rendiment de pilots i que s'obrirà la porta a la urbanització de l'entorn de l'aeròdrom. Els alcaldes sostenen que no es faran noves edificacions i que s'adequarà un espai per als pilots al costat de l'edifici on hi ha el restaurant.

Després d'estudiar el nou pla director i de fer les modificacions oportunes, els alcaldes preveuen fer una reunió el proper 5 de maig amb el director General d'urbanisme, Agustí Serra, i probablement amb el Síndic de Greuges. Després es buscarà un altre dia per donar-lo a conèixer als veïns i buscar el consens de totes les parts abans d'aprovar-lo.

L'aeròdrom de Cerdanya acull, actualment, vols esportius, avionetes, globus aerostàtics i helicòpters.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE FONTANALS DE CERDANYA

El Pirineu avui