L’espectacle Cinema-concert Clàssics de sempre, de l’Espai de Música Moderna, ha servit de cloenda a la 4a edició de l’Andorra Kids Film Festival. Al llarg d’una setmana, gairebé 2.500 nens i nenes de les escoles andorranes, acompanyats de mestres i monitors, han participat en alguna de les catorze
sessions de curtmetratges i llargmetratge que l’AKFF ha programat a sala del Comú d’Escaldes- Engordany. El cap de setmana s’ha reservat a activitats en família, ampliant els escenaris del festival al Prat del Roure i a l’FNAC.

Quinze escoles dels tres sistemes educatius d’Andorra han dut els seus alumnes al cinema, per seguir treballant després des de l’aula amb el material didàctic facilitat pel Festival.

Les pel·lícules –de rigorosa estrena a Andorra– s’han triat en funció de l’edat dels espectadors. En les sessions per a escolars, els més petits –de 2 a 5 anys– han vist Animalades, un conjunt de sis curts de dibuixos animats protagonitzats per animals. Per a molts d’ells aquesta ha estat la seva iniciació al cinema. Al sostre del món és el llargmetratge d’animació que s’ha ofert als nens d’entre 6 i 8 anys; i Sport Lovers el conjunt de set curts agrupats sota la temàtica de l’esport de què han gaudit els nens de 9 a12 anys.
Durant el cap de setmana, més d’un miler d’espectadors de totes les edats han gaudit de les sessions Les enfants terribles i La Revolta dels contes. A la tarda l’FNAC es va omplir de gom a gom per participar de la sessió de contes d’Una Mà de Contes i d’un taller de cinema conduït per El Bombeto.

En l’edició del 2018 -sumant les sessions per a escoles i les destinades a públic familiar- s’han programat un total de 28 sessions, 32 curts i 1 llargmetratge. Les pel·lícules seleccionades provenien de Bèlgica, França, Dinamarca, Itàlia, Alemanya, Països Baixos, Suïssa, Polònia, Regne Unit, Rússia i EEUU.

L’AKFF acumula durant les seves quatre edicions més de 20.000 espectadors a les sessions de cinema i a les activitats programades. Més de 15.000 han estat menors de 12 anys. Aquestes xifres i la bona disposició dels patrocinadors, fan pesar en un esdeveniment cultural que es troba molt ben posicionat en el difícil camí cap a la consolidació.

El festival ha estat organitzat per AKFF i Cadena Pirenaica, i ha comptat amb el patrocini de FEDA, FNAC Andorra, Cia. andorrana d’assegurançes-Santamaria&Cosan, Crèdit Andorrà, Grup Montmantell
i Inlingua; amb el suport del Govern d'Andorra, el Consell General i el Comú d' Escaldes-Engordany; i la col.laboració d'Andorra Telecom, Animal Escola de Teatre, Caldea, Camí d' Engolasters, Club Súper3, Distribuidora SÈVE film, Espai de música moderna Escola de Rock, Festival International du Court-métrage de Clermont-Ferrand, Festival International du Court-métrage au Saguenay Regards,
Hotel Plaza, Líquid Dansa, Munich Sports, Museu de l’Electricitat, Perfumeries Gala, Pirineus TV, Roc-Roi, Una Mà de Contes i 360º eXtrem.

El Pirineu avui