L’Ajuntament de la Seu i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell han posat en marxa una campanya per tal de conservar el patrimoni esportiu de la comarca. Sota el títol “Fem memòria esportiva”, les dues institucions volen fer una recollida de fons documental, sobretot gràfic, audiovisual i sonor, relacionat amb l’esport a la comarca i a la capital al llarg de les darreres dècades, bàsciament fins als Jocs Olímpics del 92.

Des de l’arxiu, mentrestant, han destacat que aquesta és una documentació especialment fràgil i que, per tant, és molt important conservar-la correctament.

Per tot plegat es demanarà a tots els clubs i també a persones individuals que col·laborin amb la campanya, ja sigui cedint temporalment les imatges perquè l’arxiu les digitalitzi, o bé dipositant-les de forma permanent.

A banda de garantir una bona conservació del material, l’objectiu també es fer una exposició que s’inauguraria amb motiu dels Mundials de piragüisme que es faran el setembre del 2019 a la Seu i a Sort.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - JULIO QUÍLEZ, DIRECTOR ARXIU COMARCAL - DAVID VALLVÉ, TÈCNIC ESPORTS LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui