Ja s'han instal·lat els dos radars de velocitat a la carretera d'accés al Túnel del Cadí, al seu pas pel nucli urbà de Das, després que a finals d'agost el consistori arribés a un acord amb l'empresa concessionària. S'han col·locat dues càmeres amagades, una venint de Barcelona a la cruïlla de Masella i l’altre a l’inici de la població, venint d’Alp.
L'equip de govern municipal ha optat per aquesta mesura perquè molts conductors no respecten el límit de velocitat que hi ha establert en aquest tram, que és de 50 km/h. Això comportava un greu perill per als veïns, sobretot per aquells que resideixen als habitatges que hi ha a tocar de la carretera.

L'ajuntament s'ha acabat decantant per aquesta opció després de descartar altres propostes menys eficients, com ara instal·lar semàfors que es posessin en vermell segons la velocitat.
Així doncs, els radars han començat a funcionar aquest mateix dijous. Per tal d'avisar als conductors, l'ajuntament de Das ha col·locat dos senyals a banda i banda del tram.
La notícia ha estat ben rebuda pels veïns del municipi però no tant per la resta de cerdans.

Pel que fa al cost de la instal·lació dels ginys i de la senyalització vertical, l'ajuntament hi ha destinat 2900 euros.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS

El Pirineu avui