Les intenses precipitacions dels darrers dies, que s’han mantingut aquest divendres, han deixat importants gruixos de neu a la muntanya i han fet créixer de forma abundant els rius de l’Alt Pirineu. Així doncs, segons el darrer butlletí de l’institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el risc d’allaus és de d’entre 4 i 3 a tota la serralada pirinenca i prepirinenca. Les zones on el risc és més elevat són a la Ribagorçana/ Vall Fosca, a la Pallaresa i a la vessant nord del Cadí-Moixeró. Fora de l’Alt Pirineu i Aran, el risc també és de 4 al Prepirineu del Berguedà i el Solsonès i a la zona del Ter-Freser, al Ripollès. El risc és menys elevat, concretament de 3, a l’Aran i a la franja nord del Pallars Sobirà, i a la zona del Perafita i el Puigpedrós, a cavall entre Cerdanya i l’Alt Urgell. És per això que es recomana especial precaució a aquelles persones que el cap de setmana tinguin previst fer excursions o esquí de muntanya, ja que el mantell nival és inestable en moltes zones. La intensa pluja també s’ha notat als rius de la demarcació, i és que en alguns casos han multiplicat per set el seu cabal. Això ha repercutit també als pantans i, per exemple, el d’Oliana ha guanyat un 15% de recursos hídrics, mentre que el de Rialb ha sumat 20 hectòmetres cúbics més d’aigua des de dilluns.
La neu de les darreres hores ha estat molt benvinguda a les tres estacions d’esquí de l’Alt Pirineu que encara queden obertes, Masella, Tuixent la Vansa i el circuit nòrdic de Tavascan, i a l’andorrana d’Arcalís.

El Pirineu avui