Puigcerdà acollirà aquest diumenge la primera edició de la Stairs Race, una cursa on els participants han de pujar un tram d'escala amb el menor temps possible. En aquest cas, la prova es farà als 350 esglaons que hi ha a les escales que connecten la plaça de l'Estació amb la plaça de l'ajuntament. La cursa ha estat ideada per Aleix Biel, un jove de Puigcerdà que estudia el cicle superior d'Esports a Vic i que, el seu projecte final d'estudis, ha estat precisament organitzar aquesta prova.

La cursa és oberta a tothom. S'han establert diferents categories infantils i juvenils, la d'adults i una familiar per equips formats per un menor de 15 anys i un adult major d’edat.

A partir de les 10 del matí, els corredors aniran pujant un per un des de la plaça de l'estació i fins l'ajuntament, un dels miradors més visitats de la vila.

Les inscripcions es poden fer de forma telemàtica al web www.albecam.com o bé presencialment al Consell Esportiu de Cerdanya, que és qui organitza la cursa, juntament amb l'ajuntament de Puigcerdà. Els preus per participar-hi varien dels 3,5 fins als 6, 12 i 15 euros depenent de la categoria on s’inscrigui el corredor, si és menor o bé si es disposa del carnet d’esportista del Consell esportiu.
La cursa comptarà amb avituallament saludable i premi pels tres primers classificats absoluts.

Parlen al vídeo: ALEIX BIEL, IMPULSOR 1a STAIRS RACE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui