Aquesta setmana ha arrencat una nova edició del taller de robòtica i tecnologia que impulsa l'ajuntament de Puigcerdà i que s'adreçat als infants i joves del municipi. El consistori s'ha coordinat amb els centres d'ensenyament de la vila i els Serveis Educatius de la Cerdanya per tirar endavant un projecte que beneficiarà els alumnes de 5à de Primària de les escoles Alfons I i Llums del Nord i els de 2n d'ESO de l'escola Vedruna i l'institut Pere Borrell.
Durant l'estona que dura el taller, els participants diversos reptes, com ara construir un molí de vent o programar un robot perquè es desplaci. El taller segueix la metodologia ‘Lego Education’, un sistema de robòtica educativa que inclou l’aprenentatge interdisciplinari i potencia les habilitats, el treball en grup i les competències dels alumnes fora del centre educatiu. A més, els ofereix una manera divertida d’apropar-se a la robòtica i a la programació, matèries que no acostumen a treballar a classe però que tenen moltes sortides professionals.
Enguany és la quarta edició del taller, que està subvencionat per l'ajuntament de Puigcerdà, de manera que els alumnes només paguen entre 6 i 9 euros.

El Pirineu avui