Tres dels infants de les famílies que van denunciar alguns professors de la Seu d’Urgell per haver tractar l’1 d’octubre a classe han passat aquest dimecres pel jutjat. Ho han fet per tal de sotmetre’s al que tècnicament es coneix com una exploració per part del jutge, per tal d’intentar determinar la veracitat de les acusacions fetes per les famílies denunciants. La fiscalia havia demanat aquesta prova, que s’ha realitzat al mateix jutjat de la Seu d’Urgell. Tot i això, només s’hi han sotmès els fills dels pares que van autoritzar la prova. Recordem que fa unes setmanes el jutge va arxivar la causa penal oberta contra sis dels vuit professors que estaven sent investigats per un delicte d’incitació a l’odi. En canvi, va decidir mantenir la investigació oberta contra dues professores de primària de l’escola Albert Vives. Cal recordar que al gener la fiscalia ja havia demanat que s’arxivés la causa contra els sis docents, en observar que només hi havia indicis de delicte en dues de les mestres investigades.Tots ells van declarar el passat 7 de novembre després que algunes famílies presentessin fins a 11 denúncies pel fet que s’hagués tractat la repressió policial de l’1 d’octubre a classe. En algunes denúncies s’assegurava que alguns professors havien dit a classe que la Guàrdia Civil era dolenta i pegava a la gent. Fins i tot una família denunciant havia assegurat que el seu fill havia estat víctica d’humiliacions, insults i agressions pel fet que la seva mare fos agent de la Guàrdia Civil.

El Pirineu avui