Justament aquesta setmana l’ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha posicionat a favor dels CDR, tot denunciant la persecució que estan patint, i ha demanat l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Ho ha fet a partir de l’aprovació de dues mocions presentades en el ple d’aquest dilluns. Una d’elles, impulsada per la CUP denuncia la criminalització dels CDR i defensa la desobediència civil, resistent i no violenta com a forma d’acció política totalment legítima.

Una moció que ha prosperat gràcies als vots favorables de l’equip de govern del PDeCAT, Esquerra i, en alguns punts, dels regidors de Compromís.

En aquest ple també s’ha aprovat una moció conjunta dels 3 grups independentistes del ple per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

En aquest cas, alguns regidors de Compromís han votat a favor d’alguns punts de la moció. Tot i això, han lamentat que els grups independentistes no hagin acceptat algunes modificacions que haurien permès un suport total del grup i que, per tant, la moció s’hagués aprovat per unanimitat.

Els grups independentistes, però, no han acceptat rebaixar cap de les peticions de la moció i han recordat que es tracta d’un redactat estàndar fet per l’ANC i l’AMI.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP - JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui