Desenes de persones han sortit aquest dimarts al vespre al carrer a la Seu d’Urgell per tal de defensar els Comitès de Defensa de la República. La capital de l’Alt Urgell s’ha afegit així a altres poblacions del país, que han volgut sortir al carrer a protestar per la criminalització que està fent d’aquest col·lectiu la justícia espanyola, especialment després de la detenció d’una de les seves integrants aquest dimarts al matí a Viladecans. Després de llegir un manifest a la plaça dels Oms, els concentrats han desafiat la pluja i han fet una manifestació per diferents indrets de la Seu d’Urgell. Primer han anat fins a la caserna de la Guàrdis Civil, on s’hi han estat uns minuts fent soroll amb xiulets i cridant a favor de la llibertat dels presos polítics. Posteriorment s’han dirigit cap a la plaça dels Jutjats, on s’hi han concentrat uns minuts més, amb crits de “sense justícia no hi ha pau”. D’altra banda, des de la territorial de l’Assemblea Nacional a l’Alt Urgell han organitzat un autobús que sortirà aquest dissabte a les sis del matí per anar a la manifestació que es farà a Barcelona per exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

El Pirineu avui