Tal com indicaven les previsions meteorològiques, el fred hivernal ha tornat aquest dimecres a les comarques pirinenques. Després de l'episodi de pluja que va començar el passat cap de setmana, aquest dimarts a la nit ha començat a nevar a cotes altes i, poc a poc, la neu ha arribat també a la plana cerdana. A mig matí, els carrers s'han començat a cobrir de blanc i ha nevat amb força intensitat. Gairebé a la 1 del migdia, però, ha sortit el sol i en poca estona ha fos tota la neu.

Tres centímetres han caigut a Puigcerdà, mentre que les estacions de La Molina i Masella han registrat més de mig metre de neu nova, que s'afegeix als gruixos que encara tenien les instal·lacions. Recordem, però, que només Masella encara té obert el complex.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, durant el matí ha estat obligatori l'ús de cadenes a la C-163 en els 10km compresos entre Riu i Fontanals, alhora que també s'ha restringit la circulació als vehicles de 3a categoria. També han calgut equipaments especial per circular en un tram de la N-260, a la Collada de Toses, i a la C16 entre Bagà i Bellver de Cerdanya. Al Túnel del Cadí s'ha restringit la circulació de camions articulats durant unes tres hores.

Pel que fa a l'Alta Cerdanya, també ha estat obligatori l’ús d’equipaments especials per circular pel Coll de Pimorent i per altres vies com la RN20 i la RN116.
Les pluges han provocat esllavissades en algunes carreteres de l'Alt Urgell, com la C14 o la carretera d'Alinyà.
L'episodi de neu i pluja s'ha traduït en un fort augment del cabal dels rius. Al seu pas per la mesuradora d'Isòvol, el Segre presentava aquest dimecres un cabal de gairebé 40 metres cúbics d'aigua per segon de mitjana, quan el passat cap de setmana era d'entre 10 i 15. A més, el cabal podria seguir augmentant en les properes hores amb l'arribada de noves precipitacions.

El Pirineu avui