Andorra contribueix econòmicament a la crida de l’ONU per recaptar fons a favor de la greu crisi humanitària al Iemen
La setmana passada les Nacions Unides (ONU) van celebrar la conferència d'Alt Nivell a favor de la Crisi humanitària al Iemen. L’acte va ser presidit pel secretari General de l’ONU, António Guterres i va comptar amb la presència d’Andorra, mitjançant la Missió Permanent del Principat a Ginebra.
L’objectiu de la trobada va ser la recaptació de fons econòmics a favor de la greu crisi humanitària que es viu en aquest país de la península d’Aràbia, i que la comunitat internacional intenta frenar. Durant aquesta trobada internacional d’alt nivell, l’ONU ha recaptat 2.100 milions de dòlars. Andorra, hi ha contribuït amb l’aportació, de manera voluntària, de 5.000 euros. El Cap de Govern, Antoni Martí, ha informat per carta al SecretariGeneral de les Nacions Unides, António Guterres, d'aquesta aportació.
Aquesta ha estat la segona conferència internacional convocada per les Nacions Unides, amb els Governs de Suïssa i Suècia. Desprès de 4 anys de conflicte armat al Iemen, la pobresa i la inseguretat alimentària no han parat de créixer al país, i ja es tracta de la pitjor crisi humanitària causada per l'home. En total més de 22 milions de persones (75% de la població), requereixen actualment assistència humanitària.

El Pirineu avui