Com cada 10 d'Abril, Puigcerdà ha homenatjat tots aquells veïns que l'any 1873 van defensar la Vila del setge dels carlins, liderats pel brigadier Cabrinetty. L'equip de govern, representants d'entitats culturals, alumnes de l'escola Vedruna i alguns veïns s'han aplegat aquest matí al voltant del monument de la plaça dels Herois, on han fet la tradicional ofrena floral. Des del consistori han recordat que es tracta d'un acte de reconeixement a aquests herois anònims que van lluitar per l'interès comú per sobre dels propis interessos. Aquest fet, creuen, pot traslladar-se als nostres dies.

Des de l'ajuntament també han explicat que aquest tipus d'actes ajuden a mantenir les tradicions de Puigcerdà i transmetre-les als joves perquè no es perdin en un futur.

L'acte ha estat impulsat per l'ajuntament de Puigcerdà i l'Institut d'Estudis Ceretans.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui