Ja ha entrat en funcionament la nova plataforma digital del comú de Canillo.
El cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila i el conseller de finances, Marc Casal, l'han anunciat que l'objectiu de la nova web és que es puguin fer tots els tràmits de manera online facilitant l'accés a l'administració i alhora estalviant paper.

El projecte ha costat 300.000 euros i ha permès substituir el sistema anterior, que ja tenia 25 anys. A través de la nova web, es poden realitzar avui en dia 10 tràmits, tot i que aviat es podran dur a terme 40, fins a arribar a 60, a final d'any, que és pràcticament la totalitat.
Algunes de les gestions més destacables que es podran realitzar són les llicències d'obres o l'anomenat parquímetre virtual, que porta en proves tot l'hivern i que ja l'han pogut utilitzar fins a 200 persones, el 90% estrangers.

Es tracta d'una plataforma oberta, on es poden anar afegint noves opcions i, a més, no cal descarregar-se cap aplicació per utilitzar-la, ni tan sols per gestionar el pagament dels parquímetres.

canillo.ad

Parlen al vídeo: David Palmitjavila, Cònsol menor Canillo - Marc Casal Tomàs, Conseller finances

El Pirineu avui