L’ajuntament de la Seu d’Urgell estudiarà com millorar l’oferta d’oci nocturn de la ciutat, sempre mirant de garantir al màxim el descans dels veïns. El ple d’aquest dilluns ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Esquerra on s’insta a modificar l’ordenança municipal que regula l’obertura d’aquest tipus d’establiments. L’objectiu dels republicans és dinamitzar el sector per evitar que el jovent marxi a altres llocs amb més oferta, com Andorra o Cerdanya, amb els riscos a la carretera que això comporta. A la vegada, es vol reduir l’impacte acústic que té el fet que tots els pubs hagin de tancar a les 3 de la matinada i molta gent s’aplegui a la mateixa hora al carrer, amb les molèsties que això comporta per als veïns. L’objectiu, doncs, és flexibilitzar l’ordenança per facilitar que alguns pubs es puguin convertir en discoteca i allargar l’horari de tancament.

Des de l’equip de govern han donat suport a la proposta, deixant clar que cal actualitzar l’ordenança. Tot i això, han recordat que l’ajuntament no té competències per decidir a quina hora ha de tancar cada establiment.

La proposta republicana ha comptat també amb el suport dels altres dos grups a l’oposició.

L’actual ordenança va ser modificada per darrer cop l’any 1991 i no permet la ubicació de discoteques en zones habitades, encara que es compleixi l’actual normativa d’insonorització.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - PAUL LOZANO, PORTAVEU CUP

El Pirineu avui