L’Hospital de la Seu d’Urgell ha ampliat el servei d’oftalmologia, gràcies a l’adquisició de dos nous aparells. Des de principis d’aquest any, el centre ja pot realitzar tres proves oftalmològiques que fins ara es derivaven a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Per tal de tenir l'instrumental per fer els diagnòstics a la mateixa consulta i evitar els trasllats, l’hospital ha adquirit un campímetre i un tomògraf de coherència òptica. Aquests dos aparells s’han pogut comprar gràcies a una aportació de 70.000 euros de la Diputació de Lleida. A més, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic i de formació del personal de l’Institut Català de la Retina. Tot plegat permetrà poder realitzar, des de la Seu, unes 650 exploracions anuals, i evitarà el desplaçament a Lleida d'entre 250 i 280 pacients cada any. D’aquesta manera, es podran tractar des de la Seu gairebé totes les patologies oftalmològiques, excpete les menys freqüents o les que requereixen la utilització de làser ocular.

El Pirineu avui