Aquest dimarts han començat al Jutjat de la Seu les declaracions prèvies al judici arran de la querella presentada per la directora de l’escola de Montferrer, Maria Rodríguez. En aquesta primera jornada han declarat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament. Recordem que Rodríguez els acusa d’haver-la assetjat per tal que dimitís, amenaçant-la que sinó ho feia l’obligarien a plegar acusant-la d’haver comès irregularitats greus en dues ocasions. Dos casos que, finalment, es van acabar tancant amb dues faltes i sense mesures punitives. Segons l’acusació, tot plegat hauria començat arran de les discrepàncies que hi va haver fa uns anys entre la directora i unes docents pel model educatiu del centre.

Per la seva banda, ni Cullerés ni els dos inspectors han volgut fer declaracions a la premsa. A més, segons Simarro, tampoc han respost les preguntes de l’acusació, i s’han limitat a negar que haguessin realitzat cap mena d’assetjament cap a la directora. Tot i això, i segons Simarro, un dels inspectors sí que hauria admès haver fet algun suggeriment perquè Rodríguez plegués.

Entre finals d’aquesta setmana i la que ve declarara 3 testimonis de l’acusació i 3 de la defensa que haurien d’ajudar a esclarir si realment hi va haver aquest assetjament.

Parlen al vídeo: PAU SIMARRO, ADVOCAT DE L’ACUSACIÓ

El Pirineu avui