Des d'aquest dimarts fins al 8 de maig els ciutadans ja poden presentar els projectes al ministeri d´Ordenament Terriorial. Els requisits per entrar a la votació del pressupost participatiu són els mateixos que l´any anterior: hi poden participar persones més grans de 18 anys, amb projectes que s´ajustin a la legalitat i que no siguin, per exemple, de culte religiós.

Com a novetat aquest any el Govern hi destinarà 300.000 euros, 100.000 més que l'any anterior. Amb l'ampliació el ministre Jordi Torres vol "demostrar que tenim més en compte els suggeriments dels ciutadans". Explica que el pressupost d'Ordenament Territorial és de 44,5 milions i, en aquest context, considera "una quantitat digna" els 300.000 que es destinaran a les propostes ciutadanes.

L´any passat hi van participar 124 persones amb 161 propostes. Aquest any el procés es digitalitza i també hi haurà un ordinador disponible a Tràmits; per tant, el ministeri espera que com a mínim i hagi els mateixos concursants.

La comissió tècnica avaluarà els projectes i del 22 de maig fins al 14 de juny tindran lloc les votacions. El nom del guanyador, o guanyadors en cas que siguin diversos projectes, es farà públic coincidint amb la finalització del projecte guanyador de l´any passat, el pas elevat que travessa la carretera davant de l'estadi Comunal.

Parlen al vídeo: JORDI TORRES, MINISTRE ORDENAMENT TERRITORIAL

El Pirineu avui