La Seu d’Urgell ja ha definit quin serà el perfum que representarà la ciutat. Després d’un procés de participació ciutadana on hi han pres part més d’un miler de persones, aquest dilluns s’ha donat a conèixer quin serà l’anomenat Perfum de la Seu, una iniciativa engegada per la Unió de Botiguers que ha comptat amb el suport de l’empresa d’Alàs especialitzada en perfums BeYou. Els ciutadans han hagut de triar entre 6 possibles perfums, elaborats pels mateixos comerciants en un taller i, finalment, el més votat ha estat un que, els mateixos impulsors han definit com a fresc, amb tons afruitats i cítrics. En total, el composen 15 ingredients, que s’assegura que li donen un aire pirinenc.

Un cop definit el perfum, la Unió de Botiguers n’ha encarregat 5.000 exemplars, que es començaran a repartir per Sant Jordi, sempre que els clients facin una compra mínima en els negocis adherits al projecte.

Des de la Unió de Botiguers s’han mostrat molt satisfets per l’alta participació ciutadana de què ha gaudit aquest projecte. La iniciativa, a més, tindrà una vessant social, ja que l’ensamblatge dels perfums el farà l’empresa social Integra Pirineus, i donarà feina a una vintena de persones en risc d’exclusió social.

Parlen al vídeo: MARC JUANMARTÍ, EMPRENEDOR DEL PROJECTE - JUAN CARLOS SALSAS, PRESIDENT UBSU

El Pirineu avui