La Fundació ONCA —emparada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà— presenta el concert ONCA i Abel Tomàs, que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat per estrenar, en aquesta ocasió, Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu de Haydn.

Abel Tomàs va dirigir per primer cop l'ONCA en el tradicional Concert Jardins de Casa de la Vall, del passat més de juny.

Tomàs va néixer a Barcelona l'any 1980, i va entrar a formar part del reconegut internacionalment Quartet Casals als 16 anys, conjunt de cambra amb el qual manté una activitat artística molt intensa, amb concerts a les millors sales europees i en gires per Amèrica llatina, Estats Units i el Japó. Des del 2004 el quartet grava exclusivament per Harmonia Mundi, segell amb el qual ha realitzat 12 enregistraments fins a l'actualitat. El quartet ha guanyat el Premio Nacional de Música 2006, el Premi Ciutat de Barcelona 2005 i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya l'any 2016.

L'actuació de l'ONCA dirigida per Abel Tomàs, amb entrada lliure, serà el dissabte 7 d'abril a les 20.30 h a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella amb la participació del poeta i narrador Josep Pedrals. El dijous 12 d'abril a les 20 h, el concert serà presentat també al Petit Palau, com a cloenda del XIV cicle ONCA AL PALAU.
L’actuació, que comptarà amb la narració del poeta català Josep Pedrals, se centrarà en l’obra Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu de Joseph Haydn (1732-1809), la qual s’acompanyarà del text Els set darrers termes del nostre redemptor en la creu escrits pel propi poeta.

El Pirineu avui