Unes 400 persones de totes les edats han participat aquest divendres en una caminada popular intergeneracional amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física. Poc abans de les 10 del matí, els participants s'han aplegat a la plaça Santa Maria de Puigcerdà on han rebut consells de seguretat abans d'iniciar el recorregut d'uns 3 quilòmetres amb sortida i arribada als peus del campanar. La iniciativa, organitzada per l'equip d'Atenció Primària de la Fundació Hospital de Puigcerdà, ha tingut molt bona acollida, sobretot als centres educatius de la vila. Alumnes de les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna s'han sumat a la caminada i han compartit l'experiència amb usuaris de la Creu Roja, de les fundacions Adis i Tallers de Cerdanya i amb alguns residents de la Residència Sociosanitària.

A un quart d'onze, els participants han iniciat la marxa direcció la plaça del Call. L’objectiu d’aquesta activitat és conscienciar sobre la importància de tenir uns hàbits saludables i fomentar l'activitat física entre la població.

Després de completar un trajecte circular i passar per davant la residència sociosanitària, els participants han finalitzat el recorregut a la plaça Santa Maria, on els voluntaris han repartit coca per a tothom.

La caminada ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Puigcerdà, l'àrea de Joventut de la vila i l'àrea d'Esports del Consell Comarcal.

Parlen al vídeo: BÀRBARA FONTECHA, DIRECTORA ABS FUND. HOSPITAL PUIGCERDÀ­

El Pirineu avui