El Govern haurà de pagar 146.800 euros a l'UTE que el 2012 va ser l'adjudicatària de la concessió de la gestió i construcció de l'heliport del Patapou. Així l'obliga una sentència del Tribunal Superior, que desestima la reclamació de 64 milions d'euros de Heliand i Cat Helicòpters per la pèrdua del negoci en ser revocada la concessió.
El Tribunal Superior ha resolt que el Govern haurà d'indemnitzar amb 146.800 euros les societats Heliand i Cat Helicòpters, l'UTE que el 2012 va ser l'adjudicatària de la concessió administrativa per a la gestió i construcció de l'heliport nacional al Patapou.
La resolució d'aquesta segona instància rebaixa la xifra que el Tribunal de Batlles havia dictat en una sentència del juliol del 2017, que ascendia a 479.000 euros.
La sala administrativa del Superior rebutja el pagament reclamat per l'UTE en concepte d'advocats i arquitectes, així com la indemnització en concepte de luxe cessant causada per la pèrdua del negoci de 64 milions d'euros. En aquest sentit, els magistrats afirmen que, després d'analitzar els autes, es pot determinar que les perspectives de negoci eren purament hipotètiques ja que pocs dies després de l'adjudicació el Govern va informar les societats de la suspensió de la signatura del contracte de concessió per elaborar un nou informe tècnic sobre la seguretat del terreny del Patapou. Per tant, considera que no s'havia iniciat cap mena d'obra per a la realització de l'heliport nacional i que el negoci era encara inexistent. Subratlla, a més, la importància del motiu de la suspensió, la seguretat. El Superior afegeix que hi ha també una raó de forma per donar la raó al Govern per no acceptar la pretensió de les societats i es que no es va esgotar adequadament la via administrativa

El Pirineu avui