Tal com va passar l'any passat, els Jocs florals de Cerdanya tornaran a comptar amb la participació de gairebé 500 obres, una xifra que demostra la consolidació d'aquest certamen literari que enguany arriba a la 35a edició. De fet, l'any 2017 va ser la primera vegada que els Jocs Florals comarcals aconseguien arribar a aquesta xifra, gràcies, sobretot, a la implicació de les escoles.

L'ajuntament d'Alp no esperava, però, la participació de centres educatius de l'Alta Cerdanya, a banda de l'escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa, pel fet que no estan habituats a parlar ni escriure en català. Des del consistori han explicat a aquest mitjà que han rebut 25 treballs d'alumnes de l'escola d'Oceja i que, per tant, obriran la categoria especial per a escriptors de la Catalunya nord que es plantejaven en passades edicions però que finalment havien descartat. Des de l'ajuntament s'han mostrat molt satisfets de l'acollida que ha tornat a tenir el certamen i de comptar amb aquesta escola d'Oceja.

Després que el passat divendres 30 de març finalitzés el període per presentar els treballs, ara un jurat qualificat els llegirà per atorgar els tres premis de les categories infantils i la d'adults, tant en prosa com en poesia.

L’edició d’enguany tornarà a comptar amb una categoria d’Educació Especial, creada el 2016, on hi participaran usuaris de la Fundació Adis de Puigcerdà i alumnes de l'INS Pere Borrell.
Els guanyadors es coneixeran el dia de Sant Jordi a les 20h del vespre al Palau d’Esports i Congressos d’Alp. L'acte comptarà també amb música i ball.

El Pirineu avui