El condicionament de la Nacional 230 entre Sopeira i la boca sud del Túnel de Vielha, a l’Alta Ribagorça i l’Aran, i entre la boca nord del mateix túnel i Aubert, ja a la Val d’Aran, és la principal obra que preveuen els Pressupostos Generals de l’Estat espanyol a l’Alt Pirineu i Aran per enguany. Concretament, l’Estat té previst destinar 900.000 euros per començar els treballs de remodelació al tram sud i de 100.000 euros més per al tram nord. La resta d’inversions previstes a la demaració altpirinenca són molt menors. Concretament, es preveuen destinar 50.000 euros al projecte de la variant de la N260 a la Pobla de Segur, 5.000 a la variant de la Seu d’Urgell a la mateixa Nacional 260, i 5.000 més per a millores al port del Cantó, entre Adrall i Canturri. D’altra banda, tot i que les obres no es realitzaran a l’Alt Pirineu i Aran, també hi ha prevista una actuació que afecta la línia de tren de Puigcerdà i la Tor de Querol. Concretament, el pressupost d’aquest any contempa l’inici del procés per desdoblar la línia R3 de rodalies entre Parets del Vallès i la Garriga.

El Pirineu avui